Welcome to MedicalPress a Premium Medical Theme
06 53 84 96 24
ma - vrij + zo: 10:00-22:00 u
Title Image

Hugo Bausch, BATC Complementair Therapeut

Home  /  Hugo Bausch, BATC Complementair Therapeut
Portret Hugo Bausch
Hugo Bausch
BATC Complementair Therapeut

Mijn naam is Hugo Bausch. Ik ben BATC Complementair Therapeut en bied u Natuurgeneeskundige Geneeswijzen, Shiatsu en Reflextherapie. Mijn therapie verhelpt of vermindert fysieke klachten, en kan ingezet worden ter vervanging of ondersteuning van fysiotherapie. Ook bij psychische klachten als burnout ondersteunen mijn behandelingen de psychologische hulpverlening. Ook kan ik u een coachingsgesprek aanbieden. Bepaalde medische trajecten hebben baat bij mijn ondersteunende therapie. Zo werkt Manuele Lymfedrainage uitstekend bij post-operatieve zwellingen (orthopedie, tandheelkunde, plastische chirurgie). Ook bij reumatoïde aandoeningen als fibromyalgie werken mijn behandelingen goed. Verharde spieren bij hernia’s in nek of lage rug als gevolg van “muscle defense” kan ik ook goed verhelpen (neurologie).

Opleidingen

Mijn basisopleiding heb ik gedaan bij Leffelaar te Amsterdam. Bij IVS te Dordrecht heb ik de opleidingen Lymfetherapie (2012) en Massagetherapie (2014) gevolgd. Vervolgens heb ik bij MYOS te Utrecht de opleidingen Dry Needling (2018), Sporttherapie (2019) en diverse therapeutische nascholingen afgerond. Tussendoor heb ik bij Triggerpoint Coach te Utrecht een aantal Triggerpoint modules (2018) gedaan. Bij Positive Touch te Brummen heb ik de opleiding Coaching voor Masseurs en Massagetherapeuten afgerond (2021). Sinds 2014 ben ik aangesloten bij de Beroepen Associatie Therapeut en Consument BATC. In 2015 heb ik mijn Medische Basiskennis op het vereiste PLATO-niveau gebracht bij CECZ. Therapeutische klachtbehandelingen zijn (gedeeltelijk) vergoedbaar door uw zorgverzekeraar (afhankelijk van de voorwaarden van uw aanvullende verzekering) en voer ik uit onder de naam Body Aspects.

Wat is de visie van therapeut Hugo Bausch?

Een goede therapeut geneest niet, maar creëert voorwaarden voor herstel. Mijn behandeling is erop gericht het natuurlijk herstelvermogen van het lichaam te stimuleren. Veel chronische lichamelijke klachten houden verband met stress.

Stress

Dit heeft een ontregelend effect op de manier waarop ons lichaam werkt. Deze ontregeling werkt o.a. via het zenuwstelsel. Ik kan de werking daarvan met diverse technieken weer terugbrengen naar normaal. Andere klachten hebben weer te maken met de circulatie van weefselvocht, of een blokkade daarvan.

Evidence based / Best practice

Waar mogelijk werk ik met methoden die bewezen effectief zijn (zgn. “evidence based practice”). Maar ik schroom niet werkwijzen toe te passen die geen wetenschappelijke grondslag kennen. Als door ervaring maar blijkt dat ze werken (“best practice”). De cliënt heeft er geen boodschap aan of iets bewezen is of niet. Als zijn klachten maar verdwijnen of verminderen. En precies dat bied ik.

Hugo Bausch, therapeut

Diploma's

Hieronder vindt u de diploma's die voor mijn therapeutische behandelingen relevant zijn. Klik op de foto's om ze vergroot weer te geven.

Online een afspraak voor een therapeutische behandeling maken?