Welcome to MedicalPress a Premium Medical Theme
06 – 53 849 624
hugo@hugobausch.nl
ma - vrij: 18:00-22:00 u / zo: 10:00-22:00 u
Title Image

Therapeut Hugo Bausch

Home  /  Therapeut Hugo Bausch
Portret Hugo Bausch
Hugo Bausch
Therapeut

Therapie verhelpt of vermindert klachten. Bij IVS te Dordrecht heb ik de opleidingen Lymfetherapie (2012) en Massagetherapie (2014) gevolgd, bij MYOS te Utrecht de opleiding Dry Needling (2018), Sporttherapie (2019) en diverse therapeutische nascholingen, en bij Triggerpoint Coach te Utrecht een aantal Triggerpoint modules (2018). Sinds 2014 ben ik aangesloten bij de Beroepen Associatie Therapeut en Consument BATC. In 2015 heb ik mijn Medische Basiskennis op het vereiste PLATO-niveau gebracht bij CECZ. Therapeutische klachtbehandelingen zijn (gedeeltelijk) vergoedbaar door uw zorgverzekeraar (afhankelijk van de voorwaarden van uw aanvullende verzekering) en voer ik uit onder de naam Body Aspects.

Wat is
mijn visie?

Een goede therapeut geneest niet, maar creëert voorwaarden voor herstel. Mijn interventies zijn erop gericht het natuurlijk regenererend vermogen van het lichaam te stimuleren. Veel chronische lichamelijke klachten zijn stressgerelateerd, en hebben een ontregelend effect op onze fysiologische huishouding. Deze ontregeling, die zijn werking o.a. heeft via het zenuwstelsel, kan ik met diverse technieken weer normaliseren. Andere klachten hebben weer te maken met de circulatie van weefselvocht, of een blokkade daarvan. Waar mogelijk werk ik met methodieken die bewezen effectief zijn (zgn. “evidence based practice”). Maar ik schroom niet werkwijzen toe te passen, die weliswaar geen wetenschappelijke grondslag kennen, maar door ervaring hebben bewezen hun uitwerking niet te missen (“best practice”).

Body Aspects Test Maximally Close Packed Position+Logo

Diploma's

Hieronder vindt u de diploma's die voor mijn therapeutische behandelingen relevant zijn. Klik op de foto's om ze vergroot weer te geven.

Online een afspraak voor een therapeutische behandeling maken?