Welcome to MedicalPress a Premium Medical Theme
06 53 84 96 24
ma - vrij + zo: 10:00-22:00 u
Title Image

FAQ

Home  /  FAQ
Krijg ik therapeutische behandelingen vergoed?

Ja, gedeeltelijk, afhankelijk van de voorwaarden van je aanvullende verzekering. Elke verzekering heeft weer andere voorwaarden. Bel je zorgverzekeraar op, vertel dat het om natuurgeneeskunde gaat, en dat ik aangesloten ben bij de beroepsvereniging BATC. Doorgaans kunnen ze je dan vertellen of ze mijn behandelingen vergoeden of niet.

Ik heb reuma aan mijn vingers. Kun je mij helpen?

Jazeker, helpen kan, genezen niet. Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 200 verschillende aandoeningen van het bewegingsapparaat die niet het gevolg zijn van een ongeluk. Jouw type reuma behoort waarschijnlijk tot “ontstekingsreuma”. Ik kan reuma niet genezen, hooguit de klachten die je hebt verminderen, en jou leren hoe je dat zelf kunt doen. Warmtebehandelingen werken pijnstillend, net als diverse vormen van massage. Lymfedrainage kan het interne milieu rond je gewrichten helpen verbeteren, en gewrichtsbewegingen helpen je om mobiliteit te behouden. Tijdens perioden van “opvlamming” kan ik minder inzetten dan daarbuiten.

Ik heb artrose in mijn knieën. Maar ik doe niet aan sport. Hoe kan dat?

Sporten op zichzelf is geen oorzaak van artrose, integendeel: regelmatig en gedoseerd sporten maakt je gewrichten alleen maar sterker, zeker je knieën. Maar een té hoge belasting tijdens het sporten kan wel een oorzaak zijn van artrose, net als te wéinig beweging of een ongelijkmatige belasting van de gewrichtsdelen. Artrose heeft niet één duidelijke oorzaak, vaak is er sprake van een complex van factoren, die leiden tot het ontstaan ervan. Je behandelend arts of specialist, die de artrose heeft geconstateerd, kan je mogelijk vertellen wat de oorzaak ervan is, en hoe je er het beste mee om kunt gaan.

Ik voel me slecht. Mijn onderrug doet zeer, maar ik heb ook darmklachten en val af terwijl ik toch normaal eet. Ik wil niet naar de huisarts, want dan krijg ik chemische pillen. Kan ik bij jou terecht?

De symptomen die je omschrijft zijn complex. Als ik tijdens mijn intakegesprek het vermoeden krijg van een onderliggende complicatie, zal ik je toch doorverwijzen naar je huisarts. Uit je beschrijving blijkt weinig vertrouwen in je huisarts. Het kan zinvol zijn om dat bij hem/haar ter sprake te brengen, of desnoods een andere huisarts te kiezen, in wie je meer vertrouwen hebt. Ik wil je niet ongerust maken, maar vergis je niet: bij sommige aandoeningen is een medicijn, hoe chemisch ook, een noodzakelijk kwaad.

Ik heb last van oorsuizingen. Kun je dat verhelpen?

Oorsuizingen (officieel tinnitus of tinnitis) kan vele oorzaken hebben. Bijvoorbeeld het gebruik van bepaalde medicijnen. Als je medicijnen gebruikt, lees dan ook altijd de bijsluiter goed door. Daarin staan alle bijwerkingen die het medicijn kan veroorzaken. Ik zal dus altijd beginnen met goed uitvragen wat de mogelijke oorzaken van je oorsuizingen kunnen zijn. Een slechte kwaliteit van weefselvocht rond je oren (na een periode van ziekte bijvoorbeeld) kan een oorzaak zijn, die ik kan verhelpen of verminderen door lymfedrainage en lymftaping toe te passen, waardoor weefselvocht versneld wordt ververst.

Kun jij me voor mijn migraine behandelen?

Nee, het spijt me. Migraine is een medische indicatie en dient door een arts behandeld te worden. De enige soort hoofdpijn waarbij mijn type behandelingen geïndiceerd is, is hoofdpijn die ontstaat vanuit hypertonie (te hoge spanning) van de nekspieren (ook wel cervicogene hoofdpijn genoemd).

Binnenkort moet ik kaakchirurgie ondergaan. Ik ben eigenlijk tegen chemische pijnstillers. Helpen jouw behandelingen tegen de napijn?

Ik begrijp je aversie. Maar kaakchirurgie is een serieuze ingreep, en bij de pijn die je daarna gaat ervaren kan ik pijnmedicatie echt aanraden, al was het maar voor de acute fase. Waar ik je daarna mee kan helpen, is het verminderen van de pijnlijke zwelling die ontstaat doordat bloedvaten en lymfebanen doorgesneden zijn. Middels lymfedrainage en lymftaping, technieken die beide ook pijnstillend werken, zorg ik ervoor dat je zwelling beperkt blijft. Omdat tegelijk ook het weefselvocht rond de wond sneller wordt ververst, zal dit bovendien het genezingsproces bespoedigen.

Massage Affairs faq

FAQ

FAQ staat voor Frequently Asked Questions. Veel gestelde vragen dus. Ik heb er een aantal op een rijtje gezet. En er vragen bijgezet die exemplarisch zijn voor bepaalde aandoeningen. Mocht je een andere vraag hebben, ga dan naar Contact en vul het contactformulier in. Ik kom dan bij je terug met een antwoord.